Origami ile lotus çiçeği yapımı

Lotus bitkisi çamurlu ve kirli ortamlarda yaşamaktadır. Lotus bitkisinin muhteşem özelliği ise bu kadar kirli ve çamurlu bir ortamda yetişmesine rağmen yapraklarının tertemiz olmasıdır.

Origami ile lotus çiçeği yapımı
Origami ile lotus çiçeği yapımı

Lotus çiçeğinin hikâyesini bilir misiniz?

Lotus bitkisi çamurlu ve kirli ortamlarda yaşamaktadır. Lotus bitkisinin muhteşem özelliği ise bu kadar kirli ve çamurlu bir ortamda yetişmesine rağmen yapraklarının tertemiz olmasıdır. Lotus bitkisi üzerine en ufak toz parçası geldiğinde hemen yapraklarını sallar ve tozu belli bölgeye doğru iter. Ve yağmur yağmaya başladığında ise yağmur damlalarını aktif bir biçimde kullanarak temizlenir. Yaprağının üzerine düşen yağmur damlalarının üzerindeki kirli bölgelere aktarmaktadır.. Lotus bitkisi ile Nilüfer çiçeği birbirlerine çok benzemektedir. Hatta çoğu özelliği aynıdır. Aralarındaki fark boylarıdır. Nilüfer çiçeği en fazla 20 cm’dir. Fakat lotus bitkisinin boyu 3 metreye kadar ulaşabilmektedir.

Bizde bu hafta bu kadar nadide ve muhteşem çiçeğin origamisini yapalım. Tabii bu çiçeğin origamisi de basit olmasa gerek biraz uğraşalım. Bakalım yapraklarını kendi temizleyebilecek mi? 😀

Paylaş
Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir