
Böyle bir sıkıntı olduğunu gördüm ve bu konuda bir rehber hazırlama gereği oluştu. Çok basit bir şekilde anlatacağım.
WINDOWS 7 ya da VISTA kullananlar
Çok basit bir şekilde hemen kullanabilirsiniz. yapmanız gerekenler.
1. Denetim masasını açın
2. Saat, Dil ve Bölge ayarlarının altındaki klavyeleri veya diğer giriş yöntemlerini değiştir‘e tıklayın.
3. Karşınıza bölge ve dil penceresi çıkacak. Buradan klavye ve diller sekmesine geliyoruz. Zaten muhtemelen direkt burası açılacaktır.
4. Klavye değiştir‘e tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacak. Muhtemelen sizde Japonca aktif değildir.
5. Bu ekrandaki ekle butonuna tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere çıkacaktır. Buradan Japonca’nın yanındaki + tuşuna basıp genişletin ve aşağıdaki gibi 2 kutuyu da işaretleyin. Tamama tıklayın.
6. İşlem bitti. Şimdi ekranımızın sağ alt köşesindeki dil çubuğunu aktif hale getirin. TR yazar genelde. Ona tıklayın Japoncayı seçin. Japoncayı seçince karşınıza şöyle bir dil çubuğu gelecek.
7. Buradan hiraganayı seçip yazı yazmaya başlayabilirsiniz. Space tuşuna basarsanız yazdığınız kelimenin kanjisi çıkar. Ya da açılır menü çıkar aşağıdaki resimde olduğu gibi. Ok tuşlarıyla birini seçip kullanabilirsiniz. Kullanımı şöyledir. Mesela facebook durumunuza Japonca yazmak istiyorsunuz. Önce durumunuza tıklayın imleç orada yanıp sönsün sonra dili Japonca hiragana yapın ve yazmaya başlayın. Ayrıca i harfi yerine ı harfine basmalısınız. Ve roomaji yazmalısınız. W yerine V yazılmamalı. Vataşi yazacaksanız watashi olarak yazmalısınız.
XP KULLANANLAR İÇİN
Kullandığınız işletim sistemi windows XP ise, elinizde bir windows XP cd’si bulunmalıdır. Yanlış bilmiyorsam xp server park 2 ve üstü kullanıcılarda xp cdsi istemez.
1. Denetim masasını açıyoruz.
2. Bölgesel ve dil ayarları‘na tıklayın. Çıkan pencereden diller sekmesine gelin.
3. Diller sekmesinde 2 tane kutu var. Asya dillerini yüklemek ve onun üzerindeki sağdan sola yazılan diller vs ile ilgili. Bu 2 kutuyu da işaretliyoruz. Sonra uygula butonuna basın. Sizden windows xp cd’si istenecektir. Cd’yi takıyoruz yüklemeyi yapıyoruz. Yükleme bittikten sonra gene 2. adımdaki diller sekmesine gelin ve ayrıntılara tıklayın.
4. Ayrıntı penceresinden ekle butonuna basıp dili ekleyeceğiz.
5. Aşağıdaki resimdeki şekilde seçin ayarları tamam’a tıklayın bitti.
merhabalar,
watashi yazmak istedigimde boyle birsey oluyor [hiragana secili durumda] てちかちとくに nerede yanlis yapiyorum acaba…
Ben yazamadım bir türlü ya. Dediğinizi yaptım ama sizdeki gibi hiragana/katakana seçenekleri gelmiyor. Sadece japonca çıkıyor ve onda da ingilizce yazımla aynı harfler çıkıyor.
Tamam sorun çözüldü. TR simgesine tıklayıp japonca seçtikten sonra JP yanında çıkan input mode simgesini tıklayıp oradan hiragana seçebiliyorsunuz. ありがとう 御座います 宣せ’。
Nasıl boşluk bırakıyoruz çözemedim, bahsedildiği gibi space’e basıldığında kelimenin kanjisi çıkıyor.
Sanırım her kelime sonunda enter’e basmak gerekiyormuş.
ありがと せんせい あなた の ほかげ で HOCAM harbi kolaymış teşekkürler gerçi şu sıralar çalışamıyorum okul ağır 🙂 ama sabırla ilerliyorum sayenizde teşekkürler
どうも ありがとう /umarım yanlış değildir ^_^
benim bilgisayarımın sol alt kısmında dil seçeneği yok nasıl yapabilirm yardım lütfen… 🙁
ya bende sadece katakana aktifleşti, hiraganayı kullanamıyorum.yardım edebilecek varsa çok sewinirim:)
dili seçtikten sonra hemen yanında bir buton var. oradan hiragana, katakana, roomaji seçebiliyorsunuz. ひらがな=カタカナ
mesela şimdi nasıl oluyo?Normal “selam” yazınca japonca “selam” mı yazıyo?
ありがとうございます
heh yaptım
dili japoncaya cevirdim dil cubugu cikmadi
teşekkür ederim hocam
Dili Japonca’ya çevirdim ama yazarken sorun çıktı. Mesela Konnichiwa yazacağım şöyle bir şey çıkıyor; のらみみにそくにてち. Kanji’ye çeviriyorum daha da fena oluyor. Çözümü nedir?
ありがとう
😀
Peki doğru yazdığımızı nereden bileceğiz?
hocam bütün klavyem hiragana oluyor ama şimdi hepsinin yerini ayrı ayrı ezberlemem gerekiyor galiba roomaji bi şekilde yazmam mümkün değil çünkü herbastığımda hiragana karakter cıkıyor rommaji bi şekilde yazıp onu hiraganaya çeviremiyorum bu normal galiba dimi 😀
ben şu an bilgisayarımı kurcalamaya korktum yaa :))
チスケキチカラ
dil paketi indirdim ama bölge ve dil seceneklerinde japonca gözükmüyor nasıl olacak
benim makina japonca karaktelei çıkarmıyor herhalde dil paketi istiyor
tam olarak neyi yapamadınız hangi aşamada kaldınız.
ya bende olmuyo hiragnamidir nedir o nerde acil yardim lutfen bulamadim herseyi yaptim sadece o kaldi yardiimmm
有難う böyle yazması çok zevki=) ayrıca bunu ancak farkedebildiğime inanamıyorum=(
Denedim ve oldu. :)
せんせい, ありがとう ございました。
Tşk ederim..
ありがたう わたし は かれ の しました ・
Çok güzel faydalı
Yeni buldum bu siteyi gerçekten çok güzel bir site yapımcılara , yazarlara çok teşekkürler 🙂