Japonya’ya Yolculuk – Hazırlık

6. Ocak 2016'da Japonya'ya geldim. Biletimi nereden aldım, pasaport işlemleri, ev bulma gibi şeylerden bu yazıda bahsedeceğim.

japonya 12
japonya 12

6. Ocak 2016’da Japonya’ya geldim. Biletimi nereden aldım, pasaport işlemleri, ev bulma gibi şeylerden bu yazıda bahsedeceğim. Japonya’ya turist olarak geldim ve 75 gün boyunca burada kalacağım. Bu süre boyunca Kyoto’da bulunan Arc Academy adındaki bir dil okulunda kısa dönem bir kursa katılıp, Japonların Japoncayı yabancılara nasıl öğrettiğini göreceğim. Böylece ben de size yeni bir şeyler öğretirken bu okulda öğrendiğim yöntemleri uygulayacağım. Zira derslerde sadece Japonca ile anlaşılıyor. Ben okul yetkilileri ile görüşüp sadece konuşma ve kelime ezberleme odaklı bir sınıf istediğimi, grameri zaten iyi seviyede bildiğimi söyledim. Tabii bunu da Japonca söyleyince başka sınıflarda gramerle vakit kaybetmek yerine beni istediğim tarzda bir sınıfa koydular. Şuan için sınıftakiler yeni öğrenenler ve kendi kendine öğrenenlerden olduğu için benim için fazlası ile basit geliyor. Gene de gözlem için en uygun sınıf bu sanırım. Fikrim değişmezse devam edeceğim burada.

Japonya’ya nasıl gidilir?

1. Pasaport işlemleri

Japonya’ya gelmeden önce bir pasaport çıkarmanız lazım. Bunu internetten araştırıp halledebilirsiniz. Karakola gerekli evrakları verince 10 gün içinde Ptt kargo ile evinize geliyor. Pasaport nasıl alınır diye burada anlatmayacağım. Japonya’ya 3 ay boyunca turist olarak gelebilirsiniz. Ben öyle geldim. Vize gerekmiyor. Fakat 3 aydan fazla kalacaksanız vize almanız lazım.

2. Ev bulmak

Ben www.a-sakura.co.jp/srent/housing/ sitesi üzerinden bir ev kiraladım. Evimde buzdolabı, masa, yatak, yorgan, tuvalet, banyo, perde, ayakkabı ve elbise dolabı, internet mevcut. Geldiğim günün akşamında doğal gaz bağlandı. Elektrik ise zaten hazırdı. Su gene öncede bağlanmıştı. Su ve internet, emlakçıya ait. Ben sadece elektrik ve gaz parası ödeyeceğim. 3 aylık ev kirası ve emlakçı komisyonu için 198.600 yen ödedim. Eve emlakçı beni arabayla bıraktı. Çevrede neler olduğunu bir harita vererek gösterdi. Evin altında çamaşırhane var. Kimse çalışmıyor. Makineye para atıp yıkıyorsunuz. Onun kullanımını ve postaları nasıl teslim alacağımı da gösterdi. Bu konuda fazlası ile yardımcı oldular. Güvenerek bu yerden ev kiralayabilirsiniz. Ben yaklaşık 3 ay önceden yer ayırtmıştım. Ödemeyi ise gelince yapıyoruz. Önceden kapora istemediler. Evin tüm resimlerini çekmedim. Aşağıda odadan bir kaç resim var.

3. Okul bulmak

Evi bulunca okul aramaya başladım. İlk baştan beri hep Osaka’yı istedim ama Osaka’da bir türlü ev bulamamıştım. Kyoto’da bulunca Arc Academy’nin Kyoto şubesine gelmeye karar verdim. İnternetten bir sürü dil okulu bulmanız mümkün. Aşağıdaki linke tıklamanız yeterli. Japanese language school diye Google’da aratın karşınıza çıkacaktır okullar. Okul ücreti olarak ne kadar ödediğimi hatırlamıyorum. TL olarak 4600 yapıyordu. Yen olarak hatırlamıyorum. Sonraki yazılarımda okul kısmına ayrıntılı değinip bol bol resim atacağım.

4. Uçak bileti

En uygun uçak biletini Rus havayolu şirketi Aeroflot’tan alabilirsiniz. Moskova aktarmalı geldim ben. Moskova -15 derece soğuktu. Transit geçiş yaparak indikten yaklaşık 20 dakika sonra diğer uçağa bindim. Sonraki yazımda bu kısmı anlatacağım.

5. Eşyalar

Buraya gelmeden önce bir valiz hazırladım. Ve tabii ki burada satın alacaklarıma dair bir liste. Valizde laptopum, ve kıyafetlerim var sadece. Burada ise havlu, bere, terlik, tıraş takımı, şampuan, tırnak makası, deodorant, mutfak bıçağı gibi şeyleri satın aldım. Keşke daha önce alsaydım dediğim şey ise, elektrik prizi için adaptör. Zira prizler farklı olduğu için ilk 3 gün sadece 1 kere telefonumu şarj edebildim.

Bundan sonraki yazımda İstanbul – Moskova, Moskova – Tokyo uçuşuma değineceğim. Ayrıca Moskova’da olan çok şaşırdığım bir şeye de değineceğim.

Hazırlıkla ilgili aklınıza takılan soruları aşağıdan sorabilirsiniz.

Paylaş
Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir