Gerçek mekanlardan ilham almış 10 anime

Anime severler için, gezdiğiniz bir yerde, en sevdiğiniz animeden bir sahne bulmaktan daha heyecan verici bir şey olamaz. Bu yazımızı sizler için hazırladık

Gerçek mekanlardan ilham almış 10 anime
Gerçek mekanlardan ilham almış 10 anime

Anime severler için, gerçek hayatta, en sevdiğiniz animeden bir sahne bulmaktan daha heyecan verici bir şey olamaz! Neyse ki Japonya, keşfedilmeyi bekleyen ve anime ortamları olarak kullanılan gerçek yaşam mekanlarıyla dolu!

Aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlerce anime varken ziyaret etmeye değer, büyüleyici ve benzersiz gerçek yaşam ortamlarını kullanan 10 anime seçtik! Ayrıca Japonya genelinde bir konum dengesi sağladık, böylece birçok bölgeyi yalnızca anime üzerinde turlayabilirsiniz! Anime bağlantıları olmasa bile, bu yerlerin her biri heyecan verici bir gezi imkanı sunar ve ulaşımı kolaydır!

Aşağıdaki yazı da ilginizi çekebilir.

Japon anime mimarisinden 13 tasarım

Şimdi mekanları inceleyelim.

10. Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai (2018) – Kanagawa

Anime: Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai

Girl Senpai’nin çoğu Japonya’nın en kalabalık ikinci eyaleti olan Kanagawa’da 神柰川県 geçiyor. Turistler arasında popüler olan, kumsal ve rahat bir bölge olarak bilinen Kanagawa’da anime ile ilgili yapılacak çok sayıda turistik gezi var!

Sayısız ortamı arasında en önemli özelliği, ana karaya köprü ile bağlanan Fujisawa şehri 藤沢市 kıyılarında küçük bir ada olan Enoshima’dır 江の島. Animede görülen ilgi çekici yerler arasında çarpıcı Enoshima Mabedi 江ノ島神社 ve bölgede ünlü enfes beyaz yemi tadabileceğiniz Nakamise Alışveriş Caddesi 仲見世通り bulunmaktadır. Denizanası akvaryumunun önündeki tavşan kızı öne çıkaran ve geniş çapta duyurulmuş tanıtım resmi, Enoshima Akvaryumu’nun Denizanası Fantezi Salonu’ndan. Anakara kıyısı boyunca adadan kısa bir yürüyüş sizi animenin dramatik sahil sahnelerinin çoğunun yer aldığı Shichirigahama Plajı’na 七里ヶ浜 götürecektir.

9. Love live! Sunshine!! (2016) – Numazu

Anime: Love Live Sunshine

2012’den beri, Love Live serisi Japonya’da muazzam bir multimedya sansasyonu oldu ve serinin devamı olarak yayınlanan Love Live Sunshine büyük bir hit oldu. Önceki gürültülü Tokyo ortamından farklı olarak, Sunshine çoğunlukla Izu Yarımadası’nın yukarısındaki küçük Numazu 沼津市 şehrinde gerçekleşir. Şehrin sunabileceği çok şey var ve Tokyo’dan günübirlik gezi olarak ziyaret edilebilir. Animede ikonik yerler arasında Numazu İstasyonu 沼津駅, Nakamise Alışveriş Caddesi 仲見世商店街, Kano Nehri 狩野川 ve Bentenjima Tapınağı 弁天島神社bulunmaktadır.

Bununla birlikte, en önemli kısım, idol Chika ve ailesinin işlettiği ve yaşadığı geleneksel Japon hanının modelini bulabileceğiniz Uchiura Mito 内浦三津 bölgesindedir. Gerçek hayatta buraya Yasudaya Ryokan 安田屋旅館 deniliyor ve işletmeye açık! Hem içeride hem de dışarıda gerçek ve kurgusal versiyon arasında birçok benzerlik fark edeceksiniz!

8. Neon Genesis Evangelion (1995) – Hakone

Anime: Neon Genesis Evangelion

Neon Genesis Evangelion, zar zor tanınan kıyamet sonrası bir dünyada geçse de ziyareti garanti edecek kadar dağlık kaplıca Hakone 箱根 bölgesi var. Hikayede Tokyo’dan trenle yaklaşık iki saat uzaklıktaki Hakone, sağlamlaştırılmış şehir olan Tokyo-3’ün yeridir ve dağları, gölleri ve sokakları genellikle Eva birimleri ve Melekler arasındaki şiddetli kavgalar tarafından darp edilir. İkonik yerlerden biri olan Ashi gölü 芦ノ湖, Fuji dağı manzarasına ve sudaki göz alıcı bir torii kapısına sahip muhteşem bir göldür. Göl, beşinci ve altıncı bölümlerde Shinji ve Rei’nin güçlü melek Ramiel’e karşı olan savaşlarında savaş alanı görevi görüyor. Keskin gözlere sahip olanlar 2007’de yeniden çekilen filmde gölün torii kapısını görebilirler.

Hakone Ashi Gölü

*Torii kapısı: En çok Şinto tapınaklarının girişinde veya içinde bulunan geleneksel bir Japon kapısıdır ve sembolik olarak dünyadan kutsal aleme geçişi ifade eder.

Fark edilebilir yerler bulamasanız bile Hakone, Evangelion temalı mağazaların, restoranların, turistik yerlerin ve daha fazlasının gelişimini teşvik etmek için yeterli bir hac yeri haline geldi. Bu, yakın zamanda iki metrelik Evangelion Unit-01’in bir eklentisini ve Hakone Teleferiği üzerindeki bir terminal olan Togendai İstasyonu’ndaki 桃源台駅 Nerv kompleksinin üç boyutlu görüntüsünü içeriyor.

7. Durarara!! (2010) – Ikebukuro

Anime: Durarara

Kendisiyle aynı adı taşıyan ve herkesçe anlaşılan bir romana dayanan karmaşık kentsel suç draması Durarara!!, doğaüstü bir yardımla Ikebukuro’nun manzaralarını ve seslerini özgürce kullanıyor! Tokyo’nun hareketli bir ticaret bölgesi olan Ikebukuro 池袋, popüler bir gençlik mekanı ve otaku cennetidir.

*Otaku: Animelere karşı ilgi duyan ve çizgi filmdeki karakterler gibi giyinen kişilere otaku denir.

Şehir o kadar güçlü bir şekilde kullanılıyor ki, neredeyse baktığınız her yerde animeden sahnelerle karşılaşacağınızdan şüpheniz olmasın. Bu yerler arasında Ikebukuro Central Park, Sunhine City 60 Street, Sunshine City, and the Seibu Kavşağı bulunmaktadır. İlk bölümde yoğun bir şekilde Ikebukuro İstasyonu 池袋駅 ve onun ikefukuro baykuş heykeli yer alıyor. Bu yüzden trenden indiğiniz an Durarara dünyasına gireceksiniz! Sadece uçan otomatlara bir göz atın!

6. When They Cry (2006) – Shirakawa-go

Anime: When They Cry

When They Cry’ın kurgusal ortamı, Gifu’da derin tarihi olan Shirakawa-go 白川郷 köyüne dayanmaktadır. Temel bir anime hac yeri olmasının yanı sıra, kasabanın düzinelerce antik üçgen kamıştan çatılı evleri, onu Dünya mirası olarak kabul etti. Şu anda son derece popüler bir turistik yer olmasına ve onun büyük şöhretine rağmen kasaba, basit ve istikrarlı bir yaşam tarzına sahip sakinler tarafından doldurulmaya devam ediyor.

When They Cry, kasabanın uhrevi havasını ödünç almanın yanı sıra, çarpık hikayesinin çoğu sahnesini doğrudan kaldırıyor. Bazı ünlü yerler arasında Hachiman Tapınağı 白川八幡神社 ve Wada Evi 和田家 ile birlikte çeşitli evler, köprüler ve etrafta dolaşarak bulabileceğiniz diğer bölümler bulunmaktadır. Bakalım Rika’nın evini görebilecek misin!

5. Steins;Gate (2011) – Akihabara

Anime: Steins Gate

Japonya’nın anime başkenti olarak bilinen Akihabara 秋葉原, uluslararası komplolara karşı bir otaku zaman yolculuğunun masalı Steins;Gate için renkli bir sahne hazırlıyor. Şehri dolaşırken, düzinelerce başka anime ile birlikte Steins;Gate ile ilgili konumlarla kesinlikle karşılaşacaksınız. Temel bir Steins;Gate yürüyüş turu için Akihabara İstasyonu’ndan başlayın ve Akihabara Elektrik Kasabasına 秋葉原電気街 gidin. Bu alanların her ikisi de dizi boyunca çeşitli sahnelerde yoğun bir şekilde yer almaktadır. Ruka’nın yaşadığı tapınak, istasyondan animede yer alan fotojenik Kanda Fureai Köprüsü’nü 神田ふれあい橋 geçerek ulaşabilen Yanagimori Tapınağı’na 柳森神社 dayanmaktadır.

Ancak, açık ara en önemli Steins;Gate konumu, heyecan verici hikayeyi başlatan zaman bükme olaylarının başladığı Akihabara Radyo Kaikan’dır 秋葉原ラジオ会館. Orijinal bina 2011’de yıkılırken, 2014’te yeni, benzer bir versiyon tamamlandı ve o hala görülmeye değer. Artık derslerin verilmediği binada, birkaç anime ve manga mağazası var ve bu da onu yerel bir otaku için bir mekan haline getiriyor. Anime ilk yayınlandıktan sonra binanın çatısına çarpan bir zaman makinesi modeli kısa bir süreliğine kuruldu ve Japonya’da bir sansasyon yarattı.

4. Your Name (2016) – Yotsuya/Hida Şehri

Anime: Kimi no Na wa

Büyük ses getiren Your Name’in etkileyici zirvesi, Tokyo’nun merkezindeki Yotsuya’nın Suga Mabedi’nin 四谷須賀神社 dışındaki uzun merdivenlerde kahramanlar Taki ve Mitsuha’nın yollarının kesiştiğini görüyor. Animede güzel bir şekilde yeniden yaratılan bu ikonik alan, dünyanın her yerinden filmin son anlarını yeniden canlandırmaya çalışan ziyaretçileri çekti. Suga Tapınağı’na Yotsuya İstasyonu’ndan 四ツ谷駅 15 dakikalık bir yürüyüşle kolayca ulaşılabilir.

Tutkulu Your Name hayranları için tur Tokyo’da bitmiyor! Mitsuha’nın sakin memleketi Itomori’nin Gifu’daki Hida şehrine 飛騨市 dayandığı söyleniyor. Animedeki karşılığı gibi Hida muhteşem manzaralar, tarihi binalar ve geleneksel mimariyle dolu. Kesinlikle ziyareti garanti eden, kırsal Japonya’ya turist dolu bir bakış! Hida kütüphanesi, Hida-Furukawa istasyonu ve Keta Wakamiya mabedi filmde belirgin görüntüler oluştururken, birkaç otobüs durağı, cadde ve diğer yerler keskin gözlerle görülebiliyor! Hida Furukawa Sakura hediyelik eşya dükkanı bölgenin birçok geleneksel ürününü barındırıyor ve ziyaretçilere Mitsuha ve ailesi tarafından uygulanan geleneksel kumihimo 組み紐 örgü tekniğini deneme şansı sunuyor.

Ancak Hida şehri, onun kurgusal karşılığı olan dev gölün en unutulmaz kısmını gözden kaçırıyor! Sıradağlar ile çevrili bu geniş gölün, Nagano eyaletindeki Suwa gölünden 諏訪湖 ilham aldığına inanılıyor. Ancak bu, aynı vilayetteki Matsubara gölünün 松原湖 ilham kaynağı olduğunu belirten yönetmenin kendisi tarafından reddediliyor. Yönetmenin iddialarına rağmen, bence Suwa gölü çok daha benzer görünüyor!

3. Jojo’s Bizarre Adventure Part 4 (2016) – Sendai

Anime: Jojo's Bizarre Adventure

Japonya’nın kültürel ve coğrafi olarak en çeşitli serilerinden biri olan Jojo’s Bizarre Adventure’ın aslında çok azı Japonya’da geçiyor. Ancak bu, 35 yıllık dizinin 4. bölümü olan Diamond is Unbreakable ile değişiyor ki Japonya’da geçen haftanın canavarı hikayesi, dünyayı dolaşan önceki yinelemelerden daha rahat bir yaşam dilimi lehine ton değiştiriyor.

Diamond is Unbreakable’ın kurnazlıkları, gerçek hayattaki Sendai şehrinin Miyagi eyaletinden sonra modellenen kurgusal Morioh kasabasında geçmektedir. Uykulu Morioh’un aksine Sendai, bol heyecanı olan hareketli, orta büyüklükte bir şehirdir ve Jojo yazarı Hirohiko Araki’nin doğum yeri olmasının yanı sıra efsanevi samuray Date Masamune tarafından kurulmasıyla ünlüdür. Jojo’s Bizarre Adventure’daki manzaraların çoğu biraz sıradan olsa da, turist izinde görülmeyen günlük bir Japonya’ya kısa bir bakış sunuyor ve hayranlar için karşı konulmaz olduğunu kanıtlıyor.

Öne çıkan yerler arasında, Jotaro Kujo’nun Morioh’ta kaldığı otelin modeli olan gösterişli Batı-tarzı Koyo Grand Otel, muhalif Kira Yoshikage’nin ceket düğmesini tamir ettirmek için ziyaret ettiği retro Mukadeya ayakkabı mağazası, ayrıca Sheer Heart Attack ile savaşın başlangıç noktası, Joseph Joestar’ın Morioh’tan ayrıldığı ve Akira Otoishi ile savaşın gerçekleştiği Shiogama Limanı ve Josuke ve Rohan Kishibe’nin Yuya Fungami tarafından tuzağa düşürüldüğü Aobayama Tüneli bulunmaktadır.

Sendai’nin merkezinden geçen sembolik Hirose nehri, aynı zamanda dizi boyunca çeşitli sahneler için doğal bir fon görevi görür ve Koichi Hirose’nin karakter adının kökenidir (ayrıca Bölüm 8’deki Yasuho Hirose).

Jojo manga veya animesinin bir parçası olmasa da, Sendai’yi keşfedenler muhteşem Jozenji-dori bulvarına uğramalıdır. Buradaki en önemli parça, İtalyan heykeltıraş Emilio Greco tarafından 1977’de bir şehir anma projesinin parçası olarak görevlendirilen Yaz Anıları başlıklı dinamik bir bronz heykel. İkonik Jojo Pazarı na çarpıcı bir şekilde benzeyen dramatik bir poz taşıyan kişi, bu çalışmanın Hirohiko’nun kendine özgü sanat stilinin ardındaki ilham kaynağı olup olmadığını merak etmeden edemiyor.

Biraz sıradan olsa da, aç hayranlar da dizi boyunca birkaç kez ortaya çıkan kötü şöhretli taklitçi Owson un üssü olduğu söylenen Yanagimachi-dori caddesindeki Lawson’a gitmeliler. Akıllıca bir ters gerilla pazarlama kampanyasıyla mağaza, animenin 2016’da piyasa çıkışını kutlamak için geçici olarak kendisini Jojo’nun Owson u olarak yeniden markalaştırdı ve ülkenin dört bir yanından hayranları çekti. Ne yazık ki normal bir Lawson a restore edilmiş olsa da, Hirohiko’nun hayatını renklendiren manzaralara tanık olmak için hala eğlenceli bir yol.

2. Slam Dunk (1993) – Shonan 

Anime: Slam Dunk

Slam Dunk, 1993 yılında 101 bölümlük anime uyarlamasıyla evrensel beğeni toplayan ve ünlü yazar Takehiko Inoue tarafından yazılmış sevilen bir retro basketbol manga serisidir. Slam Dunk’ın çoğu, Batı Kanagawa eyaletinde sörfçüler, sanatçılar ve modaya uygun gençler arasında popüler olan ve sahil mahallelerine ev sahipliği yapan Shonan sahilinde gerçekleşir.

Şüphesiz, Slam Dunk’ın en ikonik görüntüsü, Enoshima elektrikli demiryolu üzerindeki Kamakura Koko-Mae istasyonundaki demiryolu geçididir. Bu sade ama büyüleyici yer, animenin ilk açılış jeneriğinde, 1 ile 61 arasındaki her bölümün başında görünür. Hem hayranların hem de sıradan izleyicilerin zihnine damgasını vuran geçit, yerel bir turistik cazibe merkezi haline geldi ve mükemmel Japon havasıyla instagram çağında denizaşırı ülkelerde yeni keşfedilen popülerliğin tadını çıkardı. Japon yerlileri için, bu kadar basit, günlük manzara, okula gidip gelmenin ve genç aşıkla tanışmanın, birkaç nesil tarafından paylaşılan bir sinire dokunmanın nostaljik anılarını çağrıştırıyor. Geçidin önündeki seyir noktası, aynı canlandırıcı masumiyeti yakalamaya çalışan fotoğrafçılarla düzenli olarak doludur.

Çevredeki Shonan Sokak manzarası da aynı şekilde Tokyo’nun telaşlı yayılımından havadar, rahat bir kaçamak sunuyor ve gezginleri bir günlük çekici kentsel ve kıyı keşifleriyle şımartıyor. Durmaya değer ek Slam Dunk noktaları arasında, resmedilmeye değer setin ikinci manga cildinin kapağını süslediği Kamakura Seaside Park, Shohoku-Kainan basketbol maçının düzenlendiği Akibadaibunka spor salonu ve Slam Dunk’ın Ryonan Lisesi modeli olan Kamakura Lisesi yer alıyor. Giremeyeceğiniz, ancak Slam Dunk deneyimini yeniden yaşamak için özgürce dolaşabileceğiniz okul.

1. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (2019) – Japonya-Geneli

Anime: Kimetsu no Yaiba

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba, 2019’daki anime prömiyerinin ardından Japonya’yı ve dünyayı kasıp kavurdu. Dizi, geleneklerin genellikle hızlı modernleşme ve batılılaşma ile çatıştığı, şeytanların ve umutsuzluğun bu korkunç dünyasına büyüleyici bir zemin oluşturan Japonya’nın çalkantılı bir dönemi olan Taisho döneminde (1912-1926) geçiyor.

Çok sayıda gerçek yaşam mekanlarının, orijinal yeteneğinin çoğunu koruyan Demon Slayer’den ilham alınarak yapıldığına inanılıyor. Macera ve açık hava için, kahramanların Tanjiro ve Nezuko’nun evinin, Tokyo, Saitama ve Yamanashi eyaletlerinin sınırlarını aşan ve şaşırtıcı bir şekilde erişilebilir kılan Kumotori dağında olduğu söyleniyor. Dağ, Tokyo’nun önemli ölçüde daha popüler olan Takao dağından üç kat daha yüksek olan 2.017 metrelik oldukça büyük bir zirveye sahiptir ve şehirde yaşayan tutkulu dağcıları ve bir meydan okuma arayan yürüyüşçüleri kendine çeker. Kumotori dağının zirvesine beş saatlik bir yürüyüş tüm gününüzü yeyip bitirecektir. Ayrıca sadece ara bir tırmanış olarak derecelendirilse de, uygun hazırlık olmadan denenmemelidir.

Dizi için bir başka büyüleyici dış mekan ilhamının Nara’daki Amenoiwatate Tapınağı’ndan geldiği söyleniyor. Bu yemyeşil tapınak arazisi içinde, Tanjiro’nun hikayenin başındaki yoğun eğitimini tamamladıktan sonra böldüğü kayanın modeli olduğuna inanılan, hayranlık uyandıran tto-seki bölünmüş kaya bulunur. Yerel efsane, samuray Yagyu Munetoshi ile ormanlarda gizlenen efsanevi tengu goblinleri arasındaki bir kavga sırasında bölündüğünü iddia ediyor. Demon Slayer’da Tanjiro’nun akıl hocası Sakonji Urokodaki de bir tengu maskesi takıyor ve animenin bu antik, manevi alanla olan bağlarını derinleştiriyor.

Kentsel keşif için Tanjiro’nun düşmanı Kibutsuji Muzan ile yoğun karşılaşmasına sahne olan ışıltılı, renkli sokaklarıyla Tokyo’nun tarihi Asakusa semtine gidin. Animede vurgulanan Ryounkaku Kulesi ve gölet bugün artık mevcut olmasa da, mevcut sokak manzarası derinlemesine benzer retro estetikle doludur. Diğer ünlü Demon Slayer noktaları arasında, Infinity Kalesi için model olduğuna inanılan Fukushima Eyaletindeki geleneksel Oookawaso oteli ve Demon Slayer filmindeki Mugen trenine benzeyen eski buharlı lokomotiflerin sergilendiği Kyoto Demiryolu Müzesi yer alıyor.

Paylaş
User Avatar
Yazar: ZeynepŞevk
Merhaba, ben Zeynep. 34 yaşındayım. İlk üniversitem çevre mühendisliği. Şu an 2. üniversitemi okuyorum. İngilizce öğretmenliği 1. sınıftayım. Daha önce A1-A2 seviyesinde Korece ve Japonca öğrendim. Asya kültürüne karşı ilgim var. Bu sitede gönüllü çevirmenlik yapıyorum.
1 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir