KİTAPLARIMIZ
Tüm Eğitimler
Korece Dersleri
5ÜCRETSİZ 37840Korece Kelimeler
4.9ÜCRETSİZ 13861Kore Alfabesi
4.9ÜCRETSİZ 30134Japonca Dersleri
4.9ÜCRETSİZ 23207Japonca Kelimeler
4.9ÜCRETSİZ 7676Japonca Dinleme Testi
4.9ÜCRETSİZ 3925Japon Alfabesi Testi
4.9ÜCRETSİZ 8796
Yorumlar
- Kore Alfabesi
çok iyi 5
Gerçekten çok kolay ve basite indirgeyerek anlatmışsınız , çok teşekkürler . Ücretsiz olması da daha güzel. Kolayca öğrendim.temurzeyn
Kore AlfabesiÖNERİ 4
Çok güzel öğretiyorsunuz ama harflerin üzerinde daha fazla durmalısınız . Sıfırdan koreceyi öğrenmeye başlayan birine karışık gelecektir.Eğitimleri dahada basitleştirebilirsiniz.Bunlar benim fikirlerim. Elinize sağlık.☺Yoon Heran
Korece Dersleri5
Öncelikle 5 puan vermemin sebebi çok güzel öğretmesi, içinde testler olması ve ücretsiz olmasıdır. Ben hayatımda bu kadar güzel Korece ve Japonca öğreten bir yer görmedim. Korece öğrenmeme de gerçekten çok yardımcı oldu bu site Gerçekten mükemmel bir site:)Koreli122
Kore AlfabesiDers hakkinda 5
Selamlar ben alfabeyi öğrendim bundan sonraki süreçte kelime öğrenip akabinde mi derslere baslayacagim kitapları daha temin etmedim farz edelim.buradan dersleri takip sırası nasıl olmalı.iyi calismalar emeğiniz için ayrıca şükranlarımı sunuyorumEdmond_dantes83
Korece KelimelerHarika yaa 5
5Beren Gulsen
Japon Alfabesi TestiBaşarılı 5
Çok yararlı bir eğitim.gizpoy
Kore AlfabesiİYİ İNSAN 5
ATTIĞIM MESAJDA YAZIYOR.. İYİ GÜNLER..tuba_bayrak28
Kore AlfabesiTestler 5
Testleri açamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?Ela tatli
Japonca DersleriMükemmel 4
Bundan daha iyisi olamaz. En iyi dil öğretme sitesi. Sadece gramerle kalmıyor. Her derste kelimeler de öğretiyor. Üstelik ses dosyaları da var. Her konudan sonra testler var. Konunun pekişmesi için harika.Ozgep
Kore Alfabesiİki günde bitirdim! 4
Açıkçası daha önceden bilgim vardı bu yüzden yeniden başlamam benim için ufak bir tekrar oldu. İki günde bitirdim ve gerçekten çok keyif aldım! Emeklerinize sağlık.lgardenial
Videoyu izledikten sonra aşağıdaki dersi de bir kez okuyup en alttaki mp3’ü 10 kere dinleyerek kulak alışkanlığı edininiz.
Korece şahıs zamirleri
Korecede yer alan şahıs zamirlerini görelim. Bunların hepsini ezberlemelisiniz. Bazıları samimi bazıları ise daha kibar söylemlerdir. Yanlarında parantez içinde belirttim.
저 – Co – Ben (Resmi)
나 – Na – Ben (Samimi)
당신 – Tangşin – Sen (Resmi)
너 – No – Sen (Samimi)
그 – Kı – O (Erkekler için)
그녀 – Kınyo – O (Kızlar için)
저희 – Cohıi – Biz (Resmi)
우리 – Uri – Biz (Samimi)
당신들 – Tangşindıl – Siz (Resmi)
너희 – Nohıi – Siz (Samimi)
그들 – Kıdıl – Onlar
그 – Kı erkekler için O demek. Fakat 그들 – Kıdıl hem erkekler hem de kadınlar için onlar anlamına gelir. Parantez içinde samimi ile belirttiklerimi yakın arkadaşlarınızla konuşurken kullanabilirsiniz. Eğer cümleye samimi bir zamirle başlarsanız cümleyi imnida ile bitirmeyin. Zira imnida resmi bir kullanımdır. Onun yerine ieyo / yeyo yapısını kullanın. Yukarıdaki zamirleri şimdi cümle içinde kullanacağız. Fakat bunun için konulaştırma edatlarını görmeliyiz.
Korece konuşurken en sık kullanacağınız edatlardan birisi de cümlenin konusunu belirten edatlardır. Bunlar 은 – ın ve 는 – nın edatlarıdır. Bu edatların da kullanımı bir önceki kelimenin son harfine bağlıdır. Korecedeki edatların büyük bir bölümü her zaman bir önceki kelimenin son harfine göre değişir. Korecenin Türkçeden en büyük farkı da budur 🙂
은 ve 는 konulaştırma edatları
Adı üstünde cümlenin konusunu belirtir. Bir cümlede neyden bahsettiğimizi belirtmiş oluruz. Bu edatlarla kullanılan kelime hakkında genel bir şeyden bahsederiz. Size bir soru soracağım. Deniz ne renk? Mavi dediğinizi duyar gibiyim. Denizin mavi olması genel bir bilgidir. Herkes tarafından bilinir. İşte bu şekilde herkes tarafından bilinen bir şey hakkında konuşacağımız zaman konulaştırma edatlarını kullanırız.
이 ve 가 özne edatları
Diyelim ki bir fabrikanın atıkları denizi kirletti. Denizin üstü yeşil bir renge büründü. Bu durumda bu deniz için mavidir diyemeyiz. Artık o deniz geçici de olsa yeşildir. Bu özel bir durumdur. Bu tür özel durumlar için 이 – i ve 가 – ga edatları kullanılır. Bu edatlara da özne edatları diyoruz. ın, nın, i ve ga edatlarının kullanımını ilk başta şaşırabilirsiniz. Aceleci olmayın. Zamanla hangisinin nerede kullanıldığını anlarsınız. Konulaştırma ve özne edatlarının en büyük farkı birisinin genel diğerinin özel durumlar için kullanılmasıdır.
바다는…
Pada nın…
Deniz…
Yukarıdaki yapıda nın kullandığım için deniz ile ilgili herkes tarafından bilinen genel birşeyden bahsedeceğim demektir.
바다가…
Pada ga…
Deniz…
Yukarıda ise cümleye ga ile başladığıma göre bahsedilen deniz ile ilgili yeni bir bilgi vereceğim. Veya özel bir durumdan bahsedeceğim. Deniz yeşildir, deniz kurudu gibi..
Bu konulaştırma ve özne edatları kelimeye bitişik yazılır. Türkçe karşılıkları yoktur. Ben aşağıdaki örneklerde … 3 nokta şeklinde gösterdim.
Kelime sessiz harf ile bitiyorsa 은 – ın konulaştırma edatını veya 이- İ özne edatını getireceğiz.
당신은/이…
Tangşinın…
Tangşini…
Sen…
당신들은/이…
Tangşindırın…
Tangşindıri…
Siz…
그들은/이…
Kıdırın…
Kıdıri…
Onlar…
한국은/이…
Hangugın…
Hangugi…
Kore…
돈은/이…
Tonın…
Toni…
Para…
Kelime sesli harf ile bitiyorsa 는 – nın veya 가 – ga getireceğiz.
저희는/가…
Cohıinın / ga…
Biz…
우리는/가…
Urinın / ga…
Biz…
터키는/가…
Tokinın / ga…
Türkiye…
Korecede ben ve sen zamirlerinden sonra 가 edatı gelirse, bu kelimeler aşağıdaki şekilde yazılır ve okunur. 저가, 나가, 너가 gibi yapıları yerine sırasıyla 제가, 내가, 네가 kullanılır.
제가…
Ce ga…
Ben…
내가…
Ne ga…
Ben…
네가…
Ne ga…
Sen…
Artık cümle kurabiliriz. Geçen 4 derste gösterdiklerimin meyvesini bu derste alacaksınız.
너는 학생이에요.
Nonın hagsenieyo.
Sen, öğrencisin.
Yukarıdaki cümlede sen derken samimi olan no kelimesini kullandığım için ieyo ile bitirdim.
책은 파란색이에요.
Çegın paransegieyo.
Kitap, mavidir.
저희는 터키 사람입니다.
Cohıinın toki saramimnida.
Biz, Türküz.
그들은 학생이 아닙니까?
Kıdırın hagseni animnigga?
Onlar, öğrenci değil mi?
Bu konuyu daha iyi pekiştirmeniz için kelime haznemizi arttırmamız gerekiyor. Fakat henüz çok fazla kelime öğrenmedik. Bu yüzden bir sonraki dersimizde renkler konusunu işleyerek, bu üniteyi de kapsayan çok sayıda örnek yapacağız. Bu ders 1. bölümün son dersiydi. Umarım bu eğitimden memnunsunuzdur. Memnunsanız ve devam etmesini istiyorsanız bu eğitimi, eğitim sayfasından yorumlamayı unutmayınız. Böylece başka insanlara da eğitim hakkında fikir vermiş olursunuz. Bir de özellikle instagramda eğitimi paylaşmanız bizi çok mutlu eder.
Şimdi gelelim günlük deyişimize. Geçen derste vedalaşma sözcüklerinden bir tanesini görmüştük. Şimdi ise size hoş çakal diyen birisine ne cevap vereceksiniz onu görelim. Eğer samimi bir arkadaşınız ise sadece annyong demeniz de yeterlidir.
GÜNLÜK DEYİŞ
안녕히 가세요
Annyonghi kaseyo
Güle güle
İlk 5 dersi iyi öğrendiğinizi düşünüyoruz. Önceki 5 dersimizde temel cümle yapısını bol bol dinlemiştik. Bundan sonraki derslerimizde cümleler kuracağımız için dinleyeceğiniz mp3’lerde değişecektir. Aşağıdaki mp3’te önceki 5 dersdeki temel yapılar bulunmamaktadır. Bundan sonra bu mp3’ün üzerine ekleme yaparak devam edeceğiz. Sadece cümleler içerecektir. Aşağıdaki mp3’ü anlamıyorsanız bu ve bundan önceki dersleri tekrar ediniz.
10 kez anlayarak dinleyiniz.
KORECE KİTAPLARIMIZ
Korece Dilbilgisi Kitabı
Korece Kelimeler Kitabı
Kore Alfabesi Kitabı
Ekler6