Korece DersleriGenel İzlenim
5
İlk kez buradan öğrenmeye başladığımı düşünürsek hem yazma hem okuma becerilerim çok gelişti ve gramer açısından da oldukça verimli bi eğitim oldu. Lakin, şuan izlediklerimi, okuduklarımı veya dinlediklerimi tam anlamıyla anlıyorum diyemem daha gidecek çok yolum var. Turistik amaçlı kısa bi gezi için rahatlıkla iletişim kurabileceğimi düşünüyorum ama henüz yaşamak amaçlı yeterli seviyede değilim. Hocamızın kitaplarını alarak dil bilgisi ve kelime haznemi daha da geliştirmeyi planlıyorum. Bu eğitimi ve daha fazlasını hazırlamak için uğraşan ve bunu en eğlenceli halde ve tamamen ücretsiz yapan Abdurrahman hocamıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Korecemi iyice ilerlettikten sonra buradan Japoncaya da başlamak istiyorum. Bu arada ben okulla beraber devam ettiğim için videoları 6 ayda ancak bitirebildim tabii bir de benim sorumsuzluğumdan kaynaklı sorunlar da var. Siz böyle yapmayın arkadaşlar! Çünkü gerçekten yorucu oldu bu şekilde. Bir de daha iyi oturtmak için hocanın da sık sık söylediği gibi mutlaka yazın, günlük tutun ya da çeviriler yapmaya çalışın (çeviriyi bi arkadaş edinirseniz Korece konuşan öyle yapın :)). Bu şekilde çok daha iyi öğreniyorsunuz çünkü kelimeleri sadece duyarak kesinlikle yazamıyorsunuz! Bu şekilde!
Her şey için teşekkürler Abdurrahman Hocam!
Daha çok eğitimde görüşmek dileğiyle!!

SKY NAIVE
Kore AlfabesiBen çok memnun kaldım.
5
Korece öğrenmeye yeni başladım, başta harflerin kendinden sonra gelen harfe göre sesinin değiştiğini görmek beni korkuttu ancak derslerde çok güzel anlatılmış. Ben çok memnun kaldım, teşekkürler Asialogy ailesi :)

damla15
Korece Dersleri=)
5
ben çok beğendim iyiki böyle bir ders vermişsiniz. çünkü youtubede çok az video var ve videolar ders 1, ders 2 diye gitmiyo. Bu yüzden size çok teşekkür ederim .Ben de 3 ay sonra Allah,'ın izniyle güney Kore ye gideceğim bunun için korecemi geliştirmem lazımdı ve sizle karşılaştım ve baya iyi sonuçlar elde ettim bu yüzden size minnettarım. =)

beyzanur65
Korece DersleriÇok güzelll
5
Kaç üzerinden osa o kadar

Kwak Do-hoon
Kore Alfabesiİyi ki varsınız
5
Gerçekten adım adım, kafamda bir soru işareti kalmadan gayet verimli bir şekilde geçti benim için. Şimdi ise öğrendiklerimi taze ve dinamik tutmak için rutin olarak pratik yapacağım. Böyle kaliteli ve yararlı bir eğitimi -ki üstelik ücretsiz bir şekilde- bizlere edinme imkanı verdiğiniz için teşekkür ederim.

ecenursimsek
Videoyu izledikten sonra aşağıdaki dersi de bir kez okuyup en alttaki mp3’ü 10 kere dinleyerek kulak alışkanlığı edininiz.
Son 2 dersimizde Korecedeki resmi formda yer alan cümle bitirme yapısını görmüştük. Bu dersimizde bu yapıların samimi konuşma dilindeki halini göreceğiz. Günlük hayatta her yerde bunu kullanıyoruz. Bu yapıda cümleler 요 – Yo sesi ile biter. Zaten Kore dizilerini izliyorsanız cümleler ya da ile ya da yo ile biter 🙂 Bu dersten sonra Şahıs zamirlerini görerek ilk cümlelerimizi kuracağız. Ben size o aşamaya geçmeden önce en basit haliyle anlatmak istedim ki daha kolay öğrenin. Şimdi başlayalım.
이에요 ve 예요 (Samimi yapı)
A 이에요 / 예요.
A ieyo / yeyo.
Adır.
Yukarıdaki formüle baktığımızda A yerine bir isim gelecek. Ardından da 이에요 – ieyo veya 예요 – yeyo getireceğiz.
Kelime sessiz harf ile bitiyorsa 이에요 – ieyo getireceğiz.
학생이에요.
Hagsenieyo.
Öğrencidir.
파란색이에요.
Paransegieyo.
Mavidir.
책이에요.
Çegieyo.
Kitaptır.
빨간색이에요.
Balgansegieyo.
Kırmızıdır.
돈이에요.
Tonieyo.
Paradır.
Kelime sesli harf ile bitiyorsa 예요 – yeyo getireceğiz.
남자예요.
Namcayeyo.
Adamdır.
축구예요.
Çugguyeyo.
Futboldur.
커피예요.
Kopiyeyo.
Kahvedir.
차예요.
Çayeyo.
Arabadır.
터키예요.
Tokiyeyo.
Türkiye’dir.
SORU
Gördüğünüz gibi son derece basit. Peki soru halini nasıl yapacağız? Soru halini konuşurken soru sorar bir sesle söylerseniz cümle soru cümlesi oluyor. Yani soru cümlesi yapmak için ekstra bir çekim eki getirmiyoruz. Mesela Türkçeden örnek verelim. Babaanneniz geldi size dediki: Okula gittin?
Babaanneniz size okula gittin mi? demek istedi değil mi? İşte burada da aynı mantık geçerli. E peki ben yazarken soru olduğunu nasıl anlayacağım? O zaman da cümlenin sonuna soru işareti koymanız yeterli. Aşağıda Türkiye üzerinden görelim:
터키예요.
Türkiye’dir.
터키예요?
Türkiye mi?
돈이에요.
Paradır.
돈이에요?
Para mıdır?
Herhangi bir dildeki en kolay soru yapma formu budur herhalde 🙂
OLUMSUZ
Olumsuz yapmayı zaten geçen ders görmüştük. Fiilden önce 안 – An getirmek yeterliydi. Korecede bir cümleyi olumsuz yapmanın başka yolları da var. Ama en kolayı ve bilineni bu. Diğerlerini de sonra öğreteceğim. Fiilden önce 안 – An getireceğiz dedik. Peki 안 hangi harfle bitiyor? N harfi ile. Sessiz harfle bittiğine göre ben 안‘dan sonra sadece 이에요 getirebilirim. Bu iki sözcük birleşip 아니에요 haline gelecektir. Kafanız karışmasın. Bazen Koreliler bile anieyo yerine anyeyo diyorlar 🙂 Ama doğrusu anieyo’dur.
터키예요.
Türkiye‘dir.
터키가 아니에요.
Türkiye değildir.
돈이에요.
Paradır.
돈이 아니에요.
Para değildir.
Sonraki dersimizde yeni edatlar ve şahız zamirlerini görüp, ben doktorum, sen öğretmensin gibi cümleler kuracağız. Bu ilk 4 derste gördükleriniz gelecek dersleri anlamanız adına çok önemliydi. Ben de mümkün olduğunda parçalara bölüp basitçe anlattım. Anlamadığınız yerleri sormayı unutmayın.
GÜNLÜK DEYİŞ
안녕히 계세요
Annyonghi kyeseyo
Hoşça kal
Anlayarak 10 kez dinleyiniz.
KORECE KİTAPLARIMIZ
Korece Dilbilgisi Kitabı
Korece Kelimeler Kitabı
Kore Alfabesi Kitabı
Ekler1