Japonca Dersi 9: Japonca Yer Sözcükleri, Burası, Şurası, Orası

Japoncada burası, şurası, orası ここ, そこ, あそこ, どこ adlı Japonca dersinde mekan belirten Japonca kelimelerle cümleler kurmayı öğreneceğiz.

Japoncada burası, şurası, orası ここ, そこ, あそこ, どこ adlı Japonca dersinde mekan belirten Japonca kelimelerle cümleler kurmayı öğreneceğiz. Bu dersimizde yer sormayı ve söylemeyi de öğreneceğiz. Bu sebeple kelime kartımızda 6 adet yer kelimesi vereceğim.

Japonca Kelimeler

学校がっこうGakkouOkul
公園こうえんKouenPark
病院びょういんByouinHastane
図書館としょかんToshokanKütüphane
部屋へやHeyaOda
パーティPa-tiParti (eğlence)
Japonca kelimeler 9

Japonca bura, şura, ora, nere

Gelelim bu Japonca dersimizin konusuna. Japonca bir yeri belirtmek son derece basittir. Aşağıda dilbilgisi olarak kuralını yazdım.

ここ / そこ / あそこ は… です

Koko / soko / asoko wa … desu

Burası / şurası / orası … dır

ここKokoBura, burası
そこSokoŞura, şurası
あそこAsokoOra, orası
どこDokoNere, neresi

Artık dersi işlemek için her türlü bilgiye sahibiz. Zaten bu ders çok kısa. Hemen anlayacaksınız. Şimdi örnek cümlelerle konuyu kavrayalım.

公園どこですか。

Kouen wa doko desu ka.

Park nerededir?

Yukarıdaki gibi son derece basit bir şekilde aradığınız yeri sorabilirsiniz. Tabii bu durumda size yol tarifi yaparlar. Fakat henüz fiiller konusuna gelmediğimiz için ona fiillerde değineceğiz. Şuan sadece bir yerin nerede olduğunu ve bulunduğunuz yerin neresi olduğunu söylemeyi öğrenmeniz yeterlidir.

ここ公園です。

Koko wa kouen desu.

Burası parktır.

Yukarıdaki cümlede bulunduğumuz yerin park olduğunu söyledik. Parktayım demeyi fiillerde göreceğiz. Bu yapıyı dilerseniz mo edatıyla da kullanabilirsiniz.

あそこ病院です。

Asoko mo byouin desu.

Orası da hastanedir.

ここ図書館です。

Koko mo toshokan desu.

Burası da kütüphanedir.

Son derece basit değil mi? Böylece Japonca Dersleri kursunun en kısa dersini de bitirdik.

Daha önce teşekkür etmeyi öğrenmiştik. Ya birisi bize teşekkür ederse? Biz o zaman ne diyeceğiz? İşte bizi kurtaracak kelime: dou itashimashite! Rica ederim demenin en yaygın kullanımlarından birisidir. Gayet de nazik bir ifadedir. Daha günlük bir şey demek isterseniz ieie diyebilirsiniz. Akira hocamla konuşurken o genelde bana ie ie der. İe ie, hayır hayır, bir şey değil demenin en kısa yolu.

Japonca Günlük Deyiş

どういたしまして

Dou itashimashite

Rica ederim, önemli değil

Tüm Japonca Kitaplarımız

Kitaplarımızı tüm kitap satan online mağazalardan ve d&r gibi kitapçılardan alabilirsiniz. Fiyatlar satan yere göre değişkenlik gösterebilir.

Japonca Dersi 9 Japonca Yer Sözcükleri, Burası, Şurası, Orası
Yorumlar
5
Ücretsiz Japonca Ders 5
Paylaş
Yorum yap

Yorum yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir